fbpx
Share

Световният гигант отваря дистанционни позиции в Русе и региона

Дистанционна работа и достойно заплащане – това са най-често срещаните изисквания при кандидатстване за нова позиция, от началото на пандемията през 2020 г. Тези два фактора, заедно с възможността да кариерно израстване, са ключови, за да обезпечат сигурността, удобството и финансовата стабилност на всеки служител. Същевременно, съдействат за повишаване на мотивацията в хода на изпълнение на ежедневните задачи, поставени от ръководителите на екипите.

В особена степен, това е валидно и за технологичната сфера – включително и сред специалистите в Русе и региона.

Наблюденията ни показват, че ключов стимул тъкмо за тях е равностойното заплащане, което да не се различава от това на експертите, работещи в по-големите градове в страната – като София, Пловдив и Варна, например. Технологичният център на Аксенчър в България, силно разпознаем с иновативния си подход и гъвкавите решения, доказва, че това е възможно. Компанията отваря широко своите врати и предоставя възможности за кариерно израстване за всички потенциални кандидати в Русе и околността, мотивирани да се развиват в технологичната сфера.

Време за промяна

В глобален мащаб, близо 70% от дейността от дейността на Аксенчър е концентрирана в областта на цифровите технологии, облачните пространства и сигурността. Компанията предлага стратегически и консултантски, технологични и операционни услуги в над 120 държави.

В България, тя присъства от 2015 г., когато отваря врати Технологичният център на Аксенчър у нас. Оттогава до днес, екипите значително се разрастват, като към момента наброяват над 230 служители. 

През последните 6 години, Аксенчър е сред най-желаните работодатели в ИТ сферата у нас. Най-скорошната цел, която Технологичният център си постави, е в следващата година и половина да разкрие над 60 работни места в Русе и региона. 

Отворените позиции за дистанционна работа в Русе включват Junior Developers, Java Developers, Senior Java Developers, Front-End Engineers, DevOps, Testers и други. Новоназначените специалисти ще имат достъп до пълния пакет възможности, които компанията предлага. Той напълно съвпада с предимствата, които получават служителите в офисите на компанията в София и Пловдив.

Успоредно с разрастването на дейността на Технологичния център, тази година Аксенчър разкри и свой Оперативен такъв, който също се развива с бързи темпове. Това ново звено вече има над 500 служители и съдейства на клиенти в предоставяне, оптимизиране и подобряване на застрахвателни услуги – с експертиза в сферата и на редица езици  с широко портфолио от езици, сред които: немски, френски, италиански, испански, така и по-редки езици, като нидерландски и гръцки.

Възможности, съобразени с индивидулните предпочитания

Социалните придобивки на компанията са един от ключовите фактори, които  русенските ИТ специалисти ще оценят веднага щом започнат работа в Технологичния център на Аксенчър у нас. Гъвкавият пакет от бенефити е с фиксирана финансова стойност, но всеки служител избира сам от кои предимства да се възползва. На месечна база, те биха могли да варират.

Технологичният център работи за това да осигури баланс между работата и личния живот на служителите. Той предлага 30 дни годишен отпуск и гъвкаво работно време. Средата, която гради Аксенчър, е толерантна и приобщаваща.

Всички дами са добре дошли в екипите, а, ако имат желание, майките имат възможност да работят почасово дори в периода непосредствено след раждане на детето си.

Целта, която компанията си поставя както на глобално, така и на локално ниво, е до 2025 г. съотношението между мъже и жени да бъде равно – 50/50.

  Кариерно израстване и развитие

  Силно застъпени са възможностите за повишаване на квалификацията в стратегически за дейността на Аксенчър направления. Иновации, блокчейн, роботика и облачни системи, изкуствен интелект, автоматизация и индустриални умения са само част от темите на обученията, до които получава достъп всеки служител. По този начин, компанията насърчава развитието на членовете на екипите, заедно с нея.

  Не е изненада, че желаното кариерно израстване в Технологичния център на Аксенчър се случва бързо – за най-мотивираните.

  Средният период на преминаване от джуниър специалист към позиция с по-сериозни отговорности е до две години. За това съдейства работата по иновативни проекти, придобиването на опит с разнообразни технологии и обграждането с местни и глобални експерти в компанията. Всеки служител има право да се възползва от личен кариерен консултант, който да му съдейства да надгради своя план за развитие и да го адаптира спрямо индивидуалните възможности.

  Вътрешни инициативи и приобщаваща среда

  Във философията на Технологичния център на Аксенчър заляга вярването, че професионалното развитие на служителите е пряко свързано с усещането за принадлежност и припознаването на ценностите му като свои. Ето защо, компанията държи членовете на екипите ангажирани с множество вътрешни инициативи, активна комуникация между тях и мениджмънта. По този начин, гарантира пълна прозрачност, но и предоставя възможност за обмен на опит и добри практики.

  Многообразието и включването на различни таланти в екипите е от ключово значение за постигане на високо поставените цели. Ефективността на индивидуална работа на всеки един е още една гаранция в същата посока. Това е истински работеща формула за успех!

  Ако искате да научите повече за отворените позиции в Технологичния център на Аксенчър и да подберете най-подходящата за себе си сред тях, посетете сайта на компанията.

  Не пропускай полезна информация за най-новите технологии.

  АБОНИРАЙ СЕ ЗА НАШИЯ БЮЛЕТИН

  и веднага ще получиш свободни за сваляне две електронни книжки.

  Лого БФЖ

  Startup Factory e организация с нестопанска цел, която работи активно вече шеста година за развитието на дигиталните и предприемачески умения на ученици, студенти и възрастни от Русе и региона. Организираме обучения и тематични събития в три направления: ПРОГРАМИРАНЕ, ДИЗАЙН и ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО. Популяризираме възможностите, които предоставят децентрализираните технологии и БЛОКЧЕЙН и тяхното приложение в бизнеса. Предоставяме обучителни ресурси и свободни за ползване инструменти.