fbpx
Share

Дигитализация и онлайн присъствие. От къде да започна? Как да бъда адекватен на променящата се среда?

Все по-често си задаваме тези въпроси, осъзнавайки необходимостта от специфични умения в областта на дигиталните дисциплини.

Вече стана ясно, че практическите знания в сферата на графичния дизайн, програмирането, дигиталния маркетинг и предприемачество, са задължителни не само да специалистите в конретната област, но и за всеки един човек в днешно време.

Без значение дали работиш на свободна практика, или си предприемач или служител на трудов договор, дигиталните умения са нужни ежедневно. Колкото по-бързо придобиеш основните познания, толкова по-бързо ще можеш да ги приложиш на практика и да извлечеш максимума от онлайн средата.

Бизнесът търси кадри, които имат практически знания и могат да ги приложат максимално бързо в реална работна среда.

Именно затова решихме да предложим цялостна програма за развитие на дигиталните умения в Русе, подходяща както за възрастни-специалисти в конкретна професионална област, така и за ученици в гимназиална възраст.

Obuchitelna programa digitalni umenia

Програмата за развитие на дигиталните умения у възрастни и ученици в гр. Русе се подкрепя от Фондация „Америка за България“.

Обучението обхваща отделно структурирани тематични модули в различните направления: програмиране, дизайн и предприемачество и маркетинг.

Участниците се фокусират само върху конкретните специализирани умения, които им трябват. Методите ни на обучение спомагат за решаването на реални бизнес казуси в сферата на технологиите и дизайна.

Obuchitelna programa za razvitie na digitalnite umenia

ВИЖ: ПРОГРАМАТА на курсовете за развитие на дигитални умения 2020-2021

Занятията се водят в бутикови групи от по 10 души. Осигуряваме лично отношение и индивидуален подход към всеки участник.

Обученията, стартиращи тази есен, отворени за кандидатстване са:

Основи на програмирането: разработване на уеб страници с HTML, CSS и JavaScript

Основи на графичния дизайн

Клуб по дигитално рисуване „Арт семейство“

Дигитален маркетинг за стартиращ бизнес, малки и средни фирми

Основи на електронната търговия

Какви цели си поставяме за нашити курсисти:

  • да овладеят основните практически умения за работа в конкретната област от дигиталната сфера и да започнат да ги прилагат веднага в ежедневието си
  • да намерят съмишленици и подкрепяща общност от хора, които имат сходни на техните проблеми, цели и интереси
  • да осъзнаят предимствата, които носят дигиталните технологии в 21 век и да започнат да ги използват още по-активно и успешно, вкл. като продължат образованието си в тази насока.

Учи сега в бутикови групи. Прилагай наученото веднага! Кандидатствай сега

Обучението за развитие на ключови дигиталните умения, което предлагаме, допълва традиционната образователна система.

Разработено е според изискванията на пазара и актуалните тенденции за обучение в сферата на най-новите технологии. 

Преподавателите са топ професионалисти, работещи активно за развитието на предприемаческата екосистема и информационните технологии в България.

След завършване на курса, участниците ще получат сертификат, регистриран на блокчейн.

Обучението в дигиталната сфера е един безкраен процес. Направете първите стъпки с нас!

Програмата за развитие на дигиталните умения у възрастни и ученици в гр. Русе се подкрепя от Фондация „Америка за България“.

Вижте какво казват за нас, участниците в миналогодишните обучителни курсове:

* Курсът Основи на уеб програмирането надхвърли очакванията ми и най-много ме мотивира да продължа да се развивам дигитално. Ана

* В Основи на графичния дизайн получих ценни съвети как да комбинирам цветове, форми и др., как да постигам баланс в посланията си. Харесаха ми и обсъжданията на проектите ни с преподавателя – това ми помогна много да откривам грешките си в уеб проектите си. Ана

* Участвах в два курса, в които научих нови и полезни неща, които прилагам на практика. Ралица

* Преподаването беше на много добро ниво. Хареса ми практическата насоченост на курса.

* Дигиталното предприемачество ми даде практически насоки как да си поставя текуща оценка на това, с което се занимавам към момента. В курса ми допадна, че нямаше празнословие на тема колко страхотно е да си предприемач и да работиш сам за себе си. Обратното е често срещано от мен през последните години при различни тренинги, които съм посещавала/слушала и не ми харесва. Предпочитам трезв разговор и благодаря, че го получих. Ана

* В курса по предприемачество ми хареса, че разгледахме инструменти, които могат да ти помогнат да развиеш идеята си по-ясно и измеримо. Лекторът даде много лични примери и реални уроци от житейския си опит. Определено съм доволна от готовността да помогне и апелът да сдружи участниците от курса, което е доста ценно нещо за общи идеи и познанства. Петя

* В курса по дизайн бях впечатлена от изготвените презентации и личния опит на водещия на курса, неговият опит и примери. Самите практически задачи бяха прегледани от него и той имаше предложения за подобрение на практическото домашно, което ме мотивираше да направя повече практически проекти за оценка. По време на практиката лектора даде добри основни уроци и помагаше на всеки, който имаше нужда от допълнително внимание. Петя

* Продължавайте със същия дух и ентусиазъм за предавате нататък знания, умения и опит. В днешно време са малко хората, като вас, които са готови да предадат всичко научено, безкористно! Живка

Obuchenie za razvitie na digitalnite umenia

Бутикови групи, собствена техника, практикуващи експерти

Няма как да се възползвате максимално от опита на преподавателите, когато сте десетки (дори стотици) души в една зала или онлайн платформа. Затова нашите групи са бутикови – обучаваме по 10 души, за да може да си помагате взаимно и да получавате достатъчно внимание от нашите експертни лектори.

Използвайте ваша техника – компютри и таблети, за да ви бъде максимално удобно да се ориентирате във файловете и информацията и да продължите упражненията си в къщи. Така извличате максимума от обучението и запазвате една добра основа за бъдещо продължаващо обучение и развитие.

Нашите лектори са практикуващи професионалисти, които споделят на база на своя собствен опит и експертиза в дигиталната сфера. По време на занятията се обсъждат практически казуси от реалния бизнес, решават се конкретни въпроси и проблеми на участниците, възникнали преди или по време на обучението .

Създадената общност продължава да си контактува в специално създадена онлайн група, допълват се помощни материали, насърчава се активността и взаимната подкрепа.

За кого е разработена програмата?

За всички желаещи да се развиват в дигиталната сфера, да систематизират знанията си и да придобият полезни умения. По-конкретно програмата е разработена за:

  • Ученици в гимназиална възраст – над 15 години, които имат интерес към задълбочаване на познанията си в дигиталната сфера, отвъд тези, които се предлагат от традиционното образование в училище.
  • Студенти в различни профили на висшето образование, които искат паралелно с основното си обучение да разширят уменията си в най-актуалните и ежедневно използвани области от дигиталната сфера.
  • Специалисти, работещи в други области, които искат да променят своя професионален път или да допълнят уменията си, за да станат още по-ценни и търсени кадри.

Започния своя път в дигиталния свят и промени живота си. Кандидатствай сега!