fbpx
Share

Курсът има за цел да въведе в основите на дигиталното изкуство, като заимстващо основните стилове и принципи на традиционното рисуване, да подобри визуалната култура на участниците и помогне да представят идеите си чрез съвременни софтуерни продукти.

Лекторът Петя Бонева ще запознае курсистите с известни автори и техните стилове в дигиталната сфера, основни инструменти в програмите Adobe Photoshop и Clip Studio Paint Pro и как да подготвят завършените творби за представяне в интернет пространството, подходящи платформи за развитие на дигитално творчество.

Курсът е насочен основно към ученици над 12 годишна възраст, но могат също да се включат и работещи. Ще бъде разделен на теоретична и практична част, последвана от дискусии на индивидуалните резултати.

За да обърнем внимание на всеки участник, групата ще е максимум 10 човека

Необходимо е курсистите да носят своя лаптоп и таблет за рисуване. 

Лектор: Петя Бонева

Занимава се с дизайн и дигитално рисуване от 2007г.

Завършва докторска степен по дизайн в Русенски университет „Ангел Кънчев“.

Работи повече от седем години в сферата на гейминг индустрията, а от лятото на 2018г. взима активно участие в децентрализираната платформа за живи предавания Dlive едновременно като стриймър и дизайнер по различни проекти.

Повече от портфолиото на дизайнерката можете да видите тук:

https://twitter.com/KatalinaOoma 

https://www.instagram.com/katalina_ooma/?hl=en 

https://www.facebook.com/katalinaooma/ 

https://www.artstation.com/katalina_ooma 

Програма

Курсът е интензивен и ще се провежда всеки ден в продължение на една седмица.

Програма на курса от 5 до 9 август:

Понеделник 5 август: Какво е изобразително изкуство? Кратка история на изобразителното изкуство. Основни стилове и техники в него.

Вторник 6 август: Въведение в дигиталната среда. Основни продукти – прилики и разлики. Векторни и растерни изображения.

Сряда 7 август: Основни инструменти в Adobe Photoshop и Clip Studio Paint Pro – кратко представяне на интерфейса и преимуществата им пред останалите софтуерни продукти. Работа със слоеве, ефекти, текстури, плъгини.

Четвъртък 8 август: Запознаване с известни автори в дигиталната среда, характерни стилове и техники. Силата да се използват референции.

Петък 9 август: Подготвяне на завършената дигитална творба в уеб пространството – избор на подходящи формати и размери за представяне във Facebook, Instagram, Twitter, Artstation

За съжалание местата за периода 5-9 август са вече изчерпани, но вие можете да заявите своето желание да ви уведомим за следващ курс от тук.

За въпроси телефон 0888 79 66 73.

Мястото на провеждане е споделеното работно пространство на Startup Factory – гр. Русе, ул. Цар Калоян 10, ет. 4. 

След успешната организация на първите хакатони и безплатни курсове по програмиране в Русе, Сдружение Startup Fasctory превръща в свой приоритет ранното развитие на дигитални и технически умения на ученици. Целта ни е да направим информационните технологии достъпни и атрактивни на деца и юноши, като им предоставим първоначалните насоки и ресурси. След това ще бъдем до тях и ще ги подкрепяме в усилията им да станат успешни млади хора с дигитални професии – дизайнери, програмисти, онлайн маркетинг експерти, мениджъри на проекти и всичко друго, което си изберат. Вече имаме първите успешни истории на завършили ученици, които започнаха работа в ИТ компании на начално ниво.