fbpx
Share

Русе, 3 -20 юли 2023

Седмици на дигиталното изкуство и нови технологии

най-горещото технологично събитие на лято 2023 в Русе

Какво сме ти подготвили?

Седмиците на дигиталното изкуство и нови технологии е инициатива на сдружение Startup Factory, която се провежда за втора поредна година и включва летни академии в дигиталната сфера и предприемачеството, както и серия от практически лекции в областта на най-новите технологии и изкуствения интелект.

за младежи и възрастни

Всички събития са безплатни и ще се проведат в споделеното пространство на
Startup Factory – гр.Русе, ул.“Цар Калоян“ 10 , а академията „Създаване на дигитално съдържание“ – в офиса на Кю Онлайн ООД (QNECTD), на ул. Хан Крум 6, Партер.

2 летни академии за младежи

Академията Създаване на дигитално съдържание очаква младежите, които искат да разберат как професионалистите създават YouTube видеа и подкасти за популярните платформи.

Академията Да открием първата си стартъп идея е за тийнейджърите – бъдещи предприемачи в дигиталната сфера.

Практически лекции за работа с AI

Каним всеки, който иска да разбере как изкуственият интелект може да улесни живота му.

Хората на изкуството ще научат как се работи с AI продуктите Midjourney и Stable diffusion. Младежи, преподаватели, хора от бизнеса и всички заинтересовани могат да направят първите си  стъпки с Chat GPT в специализирания уъркшоп.

летни академии за младежи от 13 до 19 години

За включване в академиите младежите кандидатстват, като описват мотивацията си във формуляра по-долу. Местата за всяко от обученията са ограничени до 10. Одобрените кандидати ще получат потвърждение по имейл.

Продажби и маркетинг

ЛЯТНА АКАДЕМИЯ „СЪЗДАВАНЕ НА ДИГИТАЛНО СЪДЪРЖАНИЕ“

Лектор: Никола Илчев

Място: гр. Русе, ул. Хан Крум 6, Партер

Как да създаваме и използваме дигиталното съдържание за лични и бизнес цели.

03.07 / 18:00 - 20:00 часа [ТЕОРИЯ]

Podcast - Как да създадем, подготвим, запишем и популяризираме подкаст.

10.07 / 17:00 - 18:30 часа [ТЕОРИЯ]

10.07 / 19:00 - 20:00 часа [ПРАКТИКА]

YouTube - Как да създадем, подготвим, запишем и популяризираме подкаст.

11.07 / 17:00 - 18:30 часа [ТЕОРИЯ]

11.07 / 19:00 - 20:00 часа [ПРАКТИКА]

* Поставяне на практическа задача за домашно

Преглед на създадените проекти и награждаване на участниците.

18.07 / 17:00 - 20:00 часа

Продажби и маркетинг

ЛЯТНА АКАДЕМИЯ “ДА ОТКРИЕМ ПЪРВАТА СИ СТАРТЪП ИДЕЯ”

Лектор: Емилиян Енев

Място: гр. Русе, ул. Цар Калоян 10

Как да изберем продукта или услугата, които имат най-голям шанс за успех и отговарят на силните ни страни.

04.07 / 18:00 - 20:00 часа

Как да намерим първите плащащи клиенти и защо не трябва да чакаме за това с различни оправдания.

5.07 / 18:00 - 20:00 часа

Стартъпите умират заради тези грешки. Как да се предпазим. Привличане на съмишленици и ментори.

6.07 / 18:30 - 20:00 часа

* Поставяне на практическа задача за домашно

Преглед на създадените проекти и награждаване на участниците.

20.07 / 18:00 - 20:00 часа

практически лекции за изграждане на умения за работа с изкуствения интелект

Събития са подходящи за младежи, преподаватели, хора от изкуството, бизнеса и всички, които имат желание да усвоят новите технологии и да ги използват за улесняване на ежедневната си работа.

Продажби и маркетинг

Лекции ИЗКУСТВЕНИЯТ ИНТЕЛЕКТ – заплаха или възможност за изкуството

Поканени са артисти, творци и хора с интерес към изкуството, дизайна и новите технологии, без ограничение във възрастта.

Лектор: Петя Бонева

Място: гр. Русе, ул. Цар Калоян 10

Теоретична част и примерни модели/продукти за генериране на визуални форми чрез изкуствен интелект.

12.07 / 18:00 - 20:00 часа

Запознаване с изкуствения интелект Midjourney и какво го прави най-популярният AI продукт на пазара.

13.07 / 18:30 - 20:00 часа

Подробен поглед върху Stable diffusion и какво го отличава от Midjourney.

14.07 / 18:00 - 20:00 часа

Продажби и маркетинг

Работилница ПЪРВИ СТЪПКИ С ChatGPT – Ръководство за начинаещи

Поканени са хора с интерес към новите технологии и изкуствения интелект без ограничение във възрастта.

Лектор: Десислав Петров

Място: гр. Русе, ул. Цар Калоян 10

Научи как ChatGPT може да преобрази професионалния и личния ти живот като повиши производителността ти, подобри процеса на вземане на решения и опрости сложните задачи.

19.07 / 18:00 - 20:00 часа

Startup Factory - Помагаме на младежи и възрастни да развият дигиталните си и предприемачески умения.

Научи още: Как изкуственият интелект ще промени живота ни? [видео]

ЗАПАЗИ ДАТАТА 7 ЮЛИ

Ще отпразнуваме Седмиците на дигиталното изкуство и нови технологии с голямо нетуъркинг парти на открито. Събитието ще събере на кея на Русе общността на Startup Factory, приятели и съмишленици.

Очаквай много забавления и изненади!

Startup Factory нетуъркинг парти

Започни лятото с това вълнуващо приключение в света на най-новите дигитални технологии. Научи тънкостите при създаване на онлайн съдържание, стартирай първата си предприемаческа идея в технологичния свят или открий възможностите на изкуствения интелект чрез Midjourney, Stable diffusion и Chat GPT.

Запознай се с интересни лектори и стани част от общността на Startup Factory!

СТАНИ И ТИ ЧАСТ ОТ STARTUP FACTORY

Проектът „Седмици на дигиталното изкуство и нови технологии“ се реализира от Стартъп Фектъри с финансовата подкрепа на Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ и партньори.

ОРГАНИЗАТОР

Startup Factory logo
Startup Factory e сдружение с нестопанска цел, което работи от 2015 година за развитието на дигиталните и предприемачески умения на младежи и възрастни от Русе и за подобряване на предприемаческата екосистема в България. През 2022 г. организацията създаде платформа с видео обучения, записи от уебинари и много безплатни ресурси в помощ на всеки, който желае да повишава квалификацията си самостоятелно откъдето и когато пожелае. 

ПАРТНЬОРИ

Ruse Free Spirit

Общинска фондация „Русе – град на свободния дух“ е учредена на 15.11.2012г., с цел да осъществява дейности в обществена полза и да насърчава политики, които допринасят за развитието на гражданското общество, образованието, науката, културата и технологиите.

Фондацията е устойчива платформа за диалог и създаване на междусекторни партньорства, за иницииране и организиране на културни събития, за подкрепа на талантливи и изявени русенци, за привличане на средства за реализиране на иновативна и амбициозна културна програма, и за утвърждаване на културния етикет „Град на свободния дух“.

Америка за България - партньори на StartupFactory

Фондация „Америка за България“ е независима, неправителствена и неполитическа американска благотворителна фондация, която работи в партньорство с български организации за укрепване на частния сектор и демократичните институции в страната.

Фондацията е плод на успеха на Българо- американския инвестиционен фонд (БАИФ), създаден през 1991 г. от Конгреса на САЩ с подкрепата на Американската агенция за международно развитие. За повече информация: us4bg.org.

Кю Онлайн ООД (QNECTD)

Кю Онлайн ООД (QNECTD) е иновативна компания, която е специализирана в проектиране, внедряване и управление на цялостни IoT решения и LoRaWAN свързаност. QNECTD се ангажира да предлага персонализирани решения, пригодени да посрещнат уникалните нужди на клиентите в различни индустрии и местоположения. Освен основните си услуги, специалистите от QNECTD са ентусиазирани относно повишаването на осведомеността за качеството на въздуха в затворени помещения чрез тяхната кампания „Знаеш ли какво дишаш“.

ОСНОВЕН СПОНСОР 

euShipments.com

euShipments.com е компания, предоставяща решения за фулфилмънт и международни доставки ексклузивно за индустрията на електронната търговия.

През 2023 г. euShipments.com е призната от Financial Times за една от най-бързо развиващите се компании в Европа и е класирана на водеща позиция сред българските представители в списъка FT1000: Europe’s fastest-growing companies.

PARTY СПОНСОРИ

MentorMAte logo

МенторМейт е глобална софтуерна компания, предлагаща услуги за цялостна дигитална трансформация. Базирайки дейността си на комплексен троен подход, МенторМейт съчетава успешна бизнес стратегия, вдъхновяващ дизайн и качествено софтуерно инженерство. Компанията предлага разнообразни кариерни възможности, работа по вълнуващи проекти, обучителни програми и гъвкав модел на работа. МенторМейт има офиси в София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Русе, Минеаполис (САЩ), Гьотеборг (Швеция) и Асунсион (Парагвай), както и колеги в още над 30 държави.

FAAC Bulgaria logo

ФААК България води началото си от 1981 г. като част от американската група Datapark, позната на световните пазари с инсталации на паркинг системи в Северна и Южна Америка, Европа и Австралия. Развойната дейност в България стартира през 1995 г., а две години по-късно компанията започва производствена дейност в страната. През 2002 г. е изграден първият завод в гр. Тутракан, който в последствие прераства в индустриален парк.

От 2012 г. ФААК България е част от FAAC Technologs, световен лидер на пазара за автоматизирани системи. С повече от петдесет години опит, с над 3600 служители в 29 страни по света и търговска мрежа от официални дистрибутори в повече от 80 страни FAAC се превърна в една от най-големите международни групи в света в тази област. Компанията предлага пълна гама от цялостни решения за автоматизация на гаражни врати, автоматични бариери, пешеходни входове, боларди и системи за управление на паркинги.

ОТЗИВИ ОТ УЧАСТНИЦИ В ОБУЧЕНИЯТА И ПРИЯТЕЛИ НА STARTUP FACTORY

⭐⭐⭐⭐⭐

Изключително полезно обучение, чиято стойност многократно надвиши неговата цена. Обучението премина при много дружелюбна атмосфера и много приятни емоции. Информацията беше поднесена професионално.

⭐⭐⭐⭐⭐

Всичко беше повече от отлично, научих много, беше ми интересно да слушам и другите участници в курса от тях също научих много! Позитивизма на Лео ме зареди! Просто чудесна организация!! Супер сте!!

⭐⭐⭐⭐⭐

Благодаря на екипа на Startup Factory за възможността да участвам в обучението. Много професионално, добре организирано и систематизирано. Беше изключително полезно и ще се радвам, ако има възможност да надградим знанията и уменията в следващо обучение по темата.

⭐⭐⭐⭐⭐

Изключително доволна съм от обучението „Дизайн на визуални материали за начинаещи“ с преподавател Боян Петков. Курсът беше организиран отлично, а материалът – поднесен по много достъпен, методичен и умел начин с фокус върху практичното му приложение, без да липсва необходимата доза теория. Личното отношение и обратната връзка от страна на преподавателя към всеки един от участниците бяха безценни и именно това за мен отличи курса на Startup Factory от всички останали на пазара.

⭐⭐⭐⭐⭐

Обучението беше на професионално ниво, с позитивни и положително настроени хора. Придобих повече познания и опресних старите си такива. Благодаря ви!

⭐⭐⭐⭐⭐

Доволна съм от обучението и от информацията, която получих. Организацията е безупречна, а лекторът обяснява компетентно и разбираемо и се старае да е максимално полезен за всеки. Радвам се, че открих Startup Factory и обученията, които предлагат, намирам ги за изключително полезни за всеки, който иска да повиши дигиталната си култура.

⭐⭐⭐⭐⭐

Курсът Основи на електронната търговия беше много интересен и полезен за мен. Научих неща, които със сигурност ще са ми полезни в работата и ще ми помогнат да разширя и доразвия бизнеса, с който се занимавам.

⭐⭐⭐⭐⭐

Курсът Основи на електронната търговия е много добре структуриран. Лекторът е с отлични познания и откроява много дребни детайли. Предава ги с много примери, споделяне на личен опит и нагледното показване на нещата.

⭐⭐⭐⭐⭐

Както всички щастливи семейства си приличат, така и всички добри обучения си приличат – лекторът Никола Илчев е компетентен и откровен, с много пракчитески опит, който желае щедро да сподели.

⭐⭐⭐⭐⭐

Изключително съм удовлетворена от обучението по Предприемачество – отлична организация и професионални съвети и напътствия.

⭐⭐⭐⭐⭐

В курса по дизайн бях впечатлена от изготвените презентации и личния опит на водещия на курса, неговият опит и примери. Самите практически задачи бяха прегледани от него и той имаше предложения за подобрение на практическото домашно, което ме мотивираше да направя повече проекти за оценка. По време на практиката лектора даде добри основни уроци и помагаше на всеки, който имаше нужда от допълнително внимание.

⭐⭐⭐⭐⭐

Искрено благодаря на Боби за неизчерпаемата енергия да ни покаже толкова много неща в Курса Основи на графичния дизайн! Дълго ще гледам отново и отново лекциите, защото са пълни с полезни умения и идеи.

⭐⭐⭐⭐⭐

Благодаря за възможността да участвам в обучението по Дигитален маркетинг. Беше много интересно и полезно. С удоволствие бих се включила в други подобни курсове.

⭐⭐⭐⭐⭐

Бих искал да Ви благодаря за добре организираното обучение по Предприемачество, както и за вложените от Вас усилия и ентусиазъм.

⭐⭐⭐⭐⭐

Поздравявам ви, както и лектора и целия ви екип за идеята и организацията на Онлайн курса по Предприемачество!

⭐⭐⭐⭐⭐

Продължавайте със същия дух и ентусиазъм да предавате нататък знания, умения и опит. В днешно време са малко хората, като вас, които са готови да предадат всичко научено, безкористно!

⭐⭐⭐⭐⭐

Благодаря за възможността да се включа в онлайн обучението по предприемачество в периода 1-4 август! Макар, че нямах възможност да участвам във всички сесии, ми беше изключително приятно да участвам и да получа толкова полезна информация в областта на start-up.

⭐⭐⭐⭐⭐

Основи на уеб програмирането надхвърли очакванията ми и най-много ме мотивира да продължа да се развивам дигитално.
Zhenya DimitrovaZhenya Dimitrova
11:01 10 Feb 21
Startup Factory has exceeded my expectations both... in terms of content delivered, personal attention and inspiring team behind the project. Do not hesitate to reach out to them and be assured they will help you out. I am really happy to have met the team - this was really motivating for me, giving me a new perspective.още...
This is the best place for learning and... developing social skills. There are lots of capable people coming from all around Bulgaria to teach different subjects. No matter the age, you can still sign up for any of the courses that are thought in Startup Factory. This place is quite innovative for the city of Ruse. It's always filled with special and amazing people. Keep up the good work!още...
Robert PanayotovRobert Panayotov
14:50 06 Jun 18
Great mentors, always willing to help young... people with the development of their IT or blockchain business idea. Keep up the good work!още...
Ivaylo MutafovIvaylo Mutafov
13:42 07 Dec 17
The Best Coworking Space in Bulgaria! 🙂
Emil StoyanovEmil Stoyanov
09:10 29 Jul 17
Great place for working with smart people. WiFi... and coffee.още...
js_loader