fbpx
Share
Чат GPT 4 вече има нова функция – уеб браузър.
Това променя много неща и демонстрира потенциала на изкуствения интелект да трансформира процеса на търсене и консумиране на онлайн съдържание.
Използването на търсачки като Google вероятно постепенно ще се превърне в остарял и неефективен начин за намиране на информация в уеб пространството.

Защо да търсите по различни ключови думи, да обикаляте сайтове, да събирате парчета информация и да обработвате всичко сами?

Вече в интерфейса на Chat GPT ще можете да задавате въпроси, а инструментите на изкуствения интелект (плъгини, ботове, агенти и др.) ще анализират информацията онлайн от множество източници и ще ви предложат добре структурирани и аргументирани отговори.
Искате да си направите резервация за ресторант?

 

Няма нужда да отивате на сайта на заведението – вече има OpenTable плъгин за Chat GPT и директно там можете да си изберете ресторант и да запазите маса.

Как това ще промени установените бизнес модели в интернет?

Към момента всеки се опитва да привлече трафик на сайта си и да го монетизира – чрез реклами, продажба на продукти и услуги, affiliate, платени бюлетини и т.н.

Но какво ще стане след като вече няма нужда да посещавате различни интернет страници, за да намерите нужната информация или да ползвате услуги?


Това обръща много установени принципи на онлайн бизнеса и налага нови правила на играта.

Един от възможните сценарии е развитие на екосистема от AI плъгини, които ще се превърнат в специализирани приложения за ползване на AI за различни нужди.

P.S. На скрийншотите можете да видите как Chat GPT отговори на въпроса“Какво знаеш за Емилиян Енев?“

Емилиян ЕневЕмилиян Енев е председател на сдружетие Startup Factory и предприемач в сферата на новите технологии.

Един от основателите е на блокчейн компанията Recheck, която се занимава с адаптирането на технологията към нуждите на различните бизнеси. 

Емилиян е участвал в разработването на няколко онлайн проекта и дигитални продукта, като неговите силни страни са бизнес мениджмънт, онлайн маркетинг, създаване на съдържание, валидиране на идеи, стратегии за монетизация и ангажиране на клиенти. 

Искаш ли да стартираш кариера в областта на Software Quality Assurance?

⬇️ Учи QA когато и където пожелаеш с нашия видео курс⬇️

Настоящата публикация е създадена от екипа на сдружение Startup Factory в рамките на проект Развитие на дигитални и предприемачески умения в Русе и региона“, който се реализира с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“.

Изявленията и мненията, изразени тук, принадлежат единствено на сдружение Startup Factory и не отразяват непременно вижданията на Фондация „Америка за България“ или нейните партньори.

Подобни статии

Америка за България - партньори на StartupFactory

Фондация „Америка за България“ е независима, неправителствена и неполитическа американска благотворителна фондация, която работи в партньорство с български организации за укрепване на частния сектор и демократичните институции в страната.

Фондацията е плод на успеха на Българо- американския инвестиционен фонд (БАИФ), създаден през 1991 г. от Конгреса на САЩ с подкрепата на Американската агенция за международно развитие. За повече информация: us4bg.org

Лого БФЖ

Startup Factory e организация с нестопанска цел, която работи активно от 2015 година за развитието на дигиталните и предприемачески умения на ученици, студенти и възрастни от Русе и региона. Организираме обучения и тематични събития в три направления: ПРОГРАМИРАНЕ, ДИЗАЙН и ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО. Популяризираме възможностите, които предоставят децентрализираните технологии и БЛОКЧЕЙН и тяхното приложение в бизнеса. Предоставяме обучителни ресурси и свободни за ползване инструменти.

ИСКАШ ЛИ ДА РАЗБИРАШ ЗА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ В ДИГИТАЛНИЯ СВЯТ ПРЕДИ ВСЕКИ ДРУГ?

Запиши се за месечния ни бюлетин и ще научаваш всичко първи: събития, обучения, новини и възможности.