fbpx
Share

Предприемачи, служители, фрийлансъри и учащи имаха възможност да повишат дигиталните си умения в серия от практични обучения през ноември в Русе. Те разучаваха стратегии и инструменти в дигиталния маркетинг, най-популярните социални мрежи и направиха първите си интернет страници. 

Защо уменията в дигиталната сфера са толкова необходими днес?

  • Технологиите променят света всекидневно. Неграмотността по отношение на тях обрича всеки професионалист на неуспех.
  • Често се прилагат модерни технологични решения, които улесняват работата на хората и увеличават продуктивността им. Можем да ги ползваме само ако имаме базови умения, а впоследствие усвоим специфичните.
  • Младежите трябва да са адекватно подготвени за бъдещите им работни задължения. Конкуренцията вече е глобална – дистанционната работа създава условия за това. Още по-сериозен проблем имат отдавна завършилите образованието си.
  • На предприемачите се налага да адаптират бизнеса си, като задължително условие днес е те да имат онлайн присъствие.  Базовите познания в областта на дигиталния маркетинг може само да им спести излишно лутане и напразно изхарчени средства.

Уъркшопът Първи стъпки в дигиталния маркетинг се проведе на 12 ноември.  Участниците разучаваха стратегии за личен бранд, продукти и услуги, както и инструментите, които ще им помогнат да станат добри в тази бързо развиваща се област. А какви са предстоящите тенденции, вижте във видеото, част от презентацията на лектора Христина Соколова. 

На 19 ноември, по време на практическото обучение Маркетинг в социалните мрежи, участниците разбраха как да управляват по-успешно своите профили и реклами в Instagram, Facebook, YouTube, LinkedIn и Pinterest. Вижте най-интересните моменти от уъкршопа, запечатани от нашата стажантка Деси Симеонова.

На 26 и 27 ноември една от най-добрите преподавателки по ИТ в Русе, Сюзан Феимова, демонстрира как работи дигиталния свят и под нейно ръководство участниците изградиха Първата си интернет страница. Всички се убедиха, че да програмираш е интересно, вълнуващо и полезно занимание, което не е запазена територия само за мъже математици. 

Как обученията за развитие на дигитални умения помагат?

Участниците се ориентират в дигиталните технологии и научават основни принципи на работа, софтуерни инструменти и практически похвати. Подобряват своите умения с работа по конкретни лични или тренировъчни проекти. Запознават се със специалисти в различни области на дигиталната сфера, които могат да им отговорят на въпросите и да им помогнат с менторство при осъществяване на идеята им. Създава се общност, в която всеки може да получи съвет или да сподели личен опит.

Обучението по Уеб програмиране, което Сюзан Феимова води в Startup Factory още от 2017 година, традиционно е най-високо оценявано от участниците.

За 6 години вече са проведени над 10 курса по уеб програмиране за различни нива. Над 100 участници са създали базови сайтове с различни теми.

Над 90% от попълнилите анкетата за обратна връзка заявяват, че обучението е надхвърлило очакванията им, а над 50% от отговорилите споделят, че това е обучението, което най-много ги е мотивирало да продължат да се развиват дигитално.

👈 Вижте още във видеото.

Програма за развитие на дигитални и предприемачески умения на Startup Factory

Програмата включва серия от обучения в три направления: ПРОГРАМИРАНЕ, ДИЗАЙН и ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО. През учебната 2022/2023 сме предвидили също и работилници в областта на най-новите децентрализирани технологии и блокчейн, както и практически обучения по други актуални теми от дигиталния и предприемачески свят. 

Програмата се провежда за четвърта поредна година, като настоящото издание се осъществява по проект „Развитие на дигитални и предприемачески умения в Русе и региона“ с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“.

До сега от нея се възползваха стотици собственици на малък бизнес, мениджъри, фрийлансъри, студенти и ученици от Русе и страната. Придобитите умения помогнаха за развитието на техните онлайн магазини, дигитални проекти и частен бизнес, за професионална ориентация и натрупване на портфолио на ученици и студенти, за стартиране на идеи и привличане на първите клиенти на практикуващите свободни професии.

Вижте как отпразнувахме края на Третия сезон на програмата, отзивите от участниците в курсовете и повече информация как протекоха Второто издание на програмата и Първото пилотно издание.

Отзиви от участници в обученията

⭐⭐⭐⭐⭐

Хареса ми, че лекторката бе подготвила достатъчно много и добре подбрана информацията за курса, както бе подготвила и линкове, които да помогнат за по-подробна информация на примерите. Нямам забележки, надминахте очакванията ми. Радвам се, че в Русе има такива курсове и още повече са на живо! Благодаря!

⭐⭐⭐⭐⭐

Хубаво е, че в нашия град има такова уютно местенце и компетентни лектори, които да ни помагат. Доволна съм от обучението, положи основи на това, което ме интересуваше.

⭐⭐⭐⭐⭐

Прекрасна атмосфера, компетентен и мотивиращ лектор. С нетърпение очаквам следващите нива.

⭐⭐⭐⭐⭐

Хареса ми, че обясненията бяха прости и лесни за следване, както и възможността да бъде проверена работата на всеки и при проблем се отделяше време за неговото решаване. Бих посетила второ обучение на същата тема, както и други подобни за начинаещи в програмирането.

⭐⭐⭐⭐⭐

Изключително доволна съм от обучението „Дизайн на визуални материали за начинаещи“ с преподавател Боян Петков. Курсът беше организиран отлично, а материалът – поднесен по много достъпен, методичен и умел начин с фокус върху практичното му приложение, без да липсва необходимата доза теория. Личното отношение и обратната връзка от страна на преподавателя към всеки един от участниците бяха безценни и именно това за мен отличи курса на Startup Factory от всички останали на пазара.

⭐⭐⭐⭐⭐

Обучението беше на професионално ниво, с позитивни и положително настроени хора. Придобих повече познания и опресних старите си такива. Благодаря ви!

⭐⭐⭐⭐⭐

Доволна съм от обучението и от информацията, която получих. Организацията е безупречна, а лекторът обяснява компетентно и разбираемо и се старае да е максимално полезен за всеки. Радвам се, че открих Startup Factory и обученията, които предлагат, намирам ги за изключително полезни за всеки, който иска да повиши дигиталната си култура.

⭐⭐⭐⭐⭐

Благодаря за възможността да участвам в обучението по Дигитален маркетинг. Беше много интересно и полезно. С удоволствие бих се включила в други подобни курсове.

⭐⭐⭐⭐⭐

Продължавайте със същия дух и ентусиазъм да предавате нататък знания, умения и опит. В днешно време са малко хората, като вас, които са готови да предадат всичко научено, безкористно!

⭐⭐⭐⭐⭐

Основи на уеб програмирането надхвърли очакванията ми и най-много ме мотивира да продължа да се развивам дигитално.

Всички актуални обучения:

Маркетинг и продажби

14 януари 2023

10 до 17 часа

Инструменти и стратегии

Разработване на уеб страници

всяка събота

14 до 17 часа

HTML, CSS и JavaScript.

Дигитално рисуване

всяка събота

12 до 14 часа

Рисуване с графичен таблет

Сдружение Startup Factory осъществява обученията по проект „Развитие на дигитални и предприемачески умения в Русе и региона“ с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“.

Изявленията и мненията, изразени тук, принадлежат единствено на сдружение Startup Factory и не отразяват непременно вижданията на Фондация „Америка за България“ или нейните партньори.

Партньори:

Америка за България - партньори на StartupFactory

Фондация „Америка за България“ е независима, неправителствена и неполитическа американска благотворителна фондация, която работи в партньорство с български организации за укрепване на частния сектор и демократичните институции в страната.

Фондацията е плод на успеха на Българо- американския инвестиционен фонд (БАИФ), създаден през 1991 г. от Конгреса на САЩ с подкрепата на Американската агенция за международно развитие. За повече информация: us4bg.org

Организатори:

Startup Factory logo

Startup Factory e организация с нестопанска цел, която работи вече седма година за развитието на дигиталните и предприемачески умения на ученици, студенти и възрастни от Русе и за подобряване на предприемаческата екосистема в региона. Екипът организира обучения и тематични събития в три направления: ПРОГРАМИРАНЕДИЗАЙН и ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО. Популяризира активно възможностите, които предоставят децентрализираните технологии и БЛОКЧЕЙН и тяхното приложение в бизнеса.