fbpx
Share

Иван Белчев е екоактивист от Русе, чиято кауза се състои в борбата му за подобряване на качеството на живот в родния му град.

След като повече от 10 години е живял в Германия, той се завръща, за да приложи добрите примери оттам чрез множество акции и инициативи.

Негови съратници са активните граждани на града, които желаят да бъдат промяната, която искат да видят в света (перифраза на думите на Махатма Ганди).

Иван Белчев е основател на клуба Ruse GO, който обединява доброволци в каузите за безплатни спортни, туристически и екологични събития чрез бягане, походи, йога, залесявания, почиствания и др.

Особено внимание клубът обръща на русенското Поломие, което привлича все повече почитатели на парка „Русенски Лом“ и местните села.

Иван Белчев е и част от учредителите на екологично сдружение „Дишай, Русе“, които работят по екологичните проблеми в Русе и региона.

Повече за „Дишай, Русе“ и за замърсяването на околната среда в града, може да научите в звуковия файл:

 

Материалът е част от поредицата интервюта с граждански активни личности, които подготвя Михаела Георгиева.

MihaelaМихаела Георгиева е стажант в Startup Factory от септември 2021г. до пролетта на 2022 г.

Тя е граждански активна личност, която се вълнува от темата за съвременното образование. Иска да бъде част от промяната и смята, че мястото на младия творец определено не е сред „масата“, но е сред хората. Повече за нея научете в интервюто.

Вижте последните интервюта, които Михаела специално подготви за аудиторията на Startup Factory:

Катерина Василева за своя „Полифем Подкаст“ [аудио]

„Градоред“ или за дигитализираната история на Русе [аудио]

и още..

Startup Factory logo

Startup Factory e организация с идеална цел, която работи за развитието на дигиталните умения и за подобряване на предприемаческата среда в Русе и страната. Екипът организира обучения и тематични събития по ПРОГРАМИРАНЕДИЗАЙН и ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО. Помага на стратиращи компании и неправителствени организации за развитие на тяхното онлайн присъствие с менторство и достъп до ресурси и материали.

Startup Factory  е притегателен център на активните хора в Русе и региона.