fbpx

Replication Challenge

3-дневно обучение за възпроизвеждане на стартъп идеи със социално въздействие на местно ниво.

Спри да търсиш най-добрата идея, с която да промениш света!

Тя вече е открита някъде.

Вдъхнови се от 40+ работещи решения и повтори едно от тях в твоя регион!

* Събитието ще се проведе изцяло на английски език.

Training For Changemakers 

Присъедини се към единствената програма, за която не ти трябва иновативна идея, а единствено желание да разпространиш това, което вече работи.

Направи промяната в твоя град, за която мечтаеш.

Кога: 6-8 октомври 2023 г.

Къде: хотелски комплекс Yustina Villas

Комплексът се намира в китното селце Устина, в Родопи Планина, на 26 км от Пловдив.

Нови знания

Защо да участваш?

“Вече съществуват успешни стартъпи с положително въздействие върху обществото и околната среда. Възпроизведи една от техните идеи на местно ниво!”

Вдъхнови се и открий своята идея

Не търси нещо, което вече съществува. Вдъхнови се от работещи проекти и научи как да реализираш един от тях в твоя регион!

Учи от най-добрите

Учи директно от основателите на успешни компании със социално въздействие. По време на 1:1 онлайн менторски сесии с тях ще разбереш повече за концепцията на проектите и ще можеш да се възползваш от техния опит.

Намери партньори и изгради своя екип

Разшири контактите си и намери нови съмишленици, приятели и съдружници!

Разгледай вече работещи решения със социален ефект тук и се подготви да възпроизведеш едно от тях в твоя регион.

Научи как в Replication Challenge!

Вдъхновение

Най-важното в 3 дни

“Почти всеки проблем е вече решен от някой някъде. Предизвикателството на 21-ви век е да намериш какво работи и да го приложиш в по-голям мащаб!”

Бил Клинтън

Ден 1: Изложба на вече работещи решения

Участниците се запознават с 40+ успешни компании, които вече оказват положително въздействие в различни части на света в области като околна среда, здравеопазване, образование и др.

Тези решения са отговор на проблеми, подобни на тези, пред които са изправени участниците на местно ниво.

Възползвай се от този уникален шанс да се вдъхновиш и да възпроизведеш доказано работещи идеи в твоя регион!

Ден 2: Пазарно проучване и оценка на възможностите за възпроизвеждане на идеята

Участниците проучват дали стартъп идеите могат да бъдат възпроизведени в техния регион.

Интервюират потенциалните потребители, картографират местната екосистема и проучват проблемите – всичко това се прави в рамките на един ден с подкрепата на менторите!

Консултации с основателите на компаниите, които възпроизвеждаме.

 

Ден 3: Създаване на екипи, работилници и подкрепа

Опознаване, упражнения за самоанализ и по-задълбочени дискусии – така участниците неусетно създават своите екипи.

Провеждат се и няколко обучителни сесии за развитие на основни предприемачески и комуникационни умения!

Предизвикваме те да дадеш най-доброто от себе си – ще отличим най-добрите екипи. Презентация пред журито. Обявяване на финалистите.

 

* Събитието ще се проведе изцяло на английски език.

НАГРАЖДАВАНЕ

Официална церемония за награждаване

Церемонията за награждаването на най-добрите екипи ще се проведе на 17 октомври 2023 г. в София, във Френския институт на тържествено събитие с официални гости и представители на бизнеса.

НАГРАди за победителите

Менторство и подкрепа за развитие на твоя проект

Обучителите

Snowball effect

Yoon-Joo Jee

Юн-Джу Джий-Дюшатьоле

Юн-Джу е съосновател на Snowball Effect, лектор и социален предприемач с множество награди. Сътрудник на Yunus & Youth и Aspen Leadership Institute. Избрана е за една от ТОП100-те жени в социалното предприемачество. Победител в конкурси на Европейската комисия и Google.org.

Юн-Джу е експерт по социални иновации и предприемачество. Работила е като expansion manager на стартираща компания, след това като фасилитатор на иновациите и консултант, подкрепящ социални предприятия, които се възпроизведеждат на различни места по света. Юн-Джу е подкрепила над 100 предприемачи и социални предприятия в над 15 държави и 3 континента, за да могат да се разрастват. Юн-Джу притежава магистърска степен по бизнес мениджмънт от EDHEC Business School, MBA от Индийския институт по мениджмънт и диплома за преподаване на танци и хореография. Тя е запалена по използването на интердисциплинарни инструменти, които разгръщат креативността и потенциала на хората, които правят промени.

Greta Rossi

Грета Роси

Грета е съосновател на Recipes for Wellbeing и ChangemakerXchange и водещ фасилитатор на програмата WISE Emerging Leaders.

Тя е била домакин на семинари, събития и срещи на върха в над 20 държави, като си сътрудничи с организации като Ashoka, Climate-KIC и Google. Грета също обича да споделя идеите си с широката общественост и е написала няколко публикации в блогове, както и е изнесла лекции на сценита на TEDxBologna2016, TEDxPwCMilan2017, The Women Power Summit 2018, The Social Innovation Summit 2019 и European Social Economy Summit 2020.

Грета е квалифициран обучител, фасилитатор и сътрудник на Британското кралско дружество за насърчаване на изкуствата, производството и търговията (RSA). Тя има бакалавърска степен (с отличие) по международни отношения от Hult International Business School в Лондон. Това, което я въодушевява, е работата ѝ с млади хора, възможността да ги насочва през процеса на самотрансформация докато се превръщат в двигатели на промяната.

Обучителите в действие

Snowball effect

Такса участие: 200 лв / човек

* За участниците е осигурен 3-дневен престой с 2 нощувки и изхранване – закуски, обеди и вечери в хотелски комплекс Юстина, до Пловдив.

 

Обучението се организира от Посолството на Франция в България, Startup Factory и Snowball Effect по проект на Министерство на външните работи на Република Франция.

 

** Настаняването е в единична или двойна стая, в зависимост от наличните.

 

Транспортните разходи са за сметка на участника.

За кого е подходящо обучението?

Ако искаш да въздействаш положително върху обществото и околната среда, имаш предприемачески дух, но все не откриваш най-добрата идея, с която да го осъществиш, то обучението Replication Challenge е за теб.

Обучението е насочено към предприемачи на възраст между 18 и 35 години.

3-дневното предизвикателство е за теб ако:

искаш да направиш положителна промяна в родното си място, защото го усещаш като твой дълг;

търсиш съмишленици, партньори и ментори, които да ти помогнат да осъществиш промяната;

едновременно с настоящото ти занимание, можеш да отделяш време и за собствен проект, който да те изведе на нов етап;

учиш в момента, но предприемачеството ти е непознато, а си сигурен, че ще ти трябва, за да развиеш потенциала си;

искаш да почерпиш ноу-хау от предприемачи, вече развили успешни проекти с положително въздействие на местно ниво.

Билети

Такса участие: 200 лв / човек

* За участниците е осигурен 3-дневен престой с 2 нощувки и изхранване – закуски, обеди и вечери в хотелски комплекс Юстина, до Пловдив.

Обучението се организира от Посолството на Франция в България, Startup Factory и Snowball Effect по проект на Министерство на външните работи на Република Франция.

** Настаняването е в единична или двойна стая, в зависимост от наличните.

 

Транспортните разходи са за сметка на участника.

Амбициран ли си да станеш социален предприемач? Намери доказано работеща идея и я репликирай на местно ниво.

Включи се в Replication Challenge!

Имаш въпроси? Свържи се с нас:

ОРГАНИЗАТОРИ

French Institute

Френският институт в България работи за развитието на творческия и интелектуален обмен, за насърчаване на културните и социални иновации и за популяризиране на френския език. Той е част от мрежа от 98 френски института в света. Основан през 1991 г., Френският институт в България ви посреща в историческата си сграда в сърцето на София, на площад „Славейков“, построена през 1924 г., за да приюти първия „Алианс франсез“ в България, открит през 1904 г.

Startup Factory e сдружение с нестопанска цел, което работи от 2015 година за развитието на дигиталните и предприемачески умения на младежи и възрастни от Русе и за подобряване на предприемаческата екосистема в България. През 2022 г. организацията създаде платформа с видео обучения, записи от уебинари и много безплатни ресурси в помощ на всеки, който желае да повишава квалификацията си самостоятелно откъдето и когато пожелае. 

Snowball effect

Snowball Effect е платформа, предлагаща обучение и портфолио от доказано работещи бизнеси с положителен ефект върху обществото и околната среда. Мисията на организацията е да мултиплицира тези инициативи по целия свят. Нека не търсим въздействащи решения, те вече съществуват, трябва само да ги повторим!

партньори

Америка за България - партньори на StartupFactory
WWF logo
Sodexo
La French Tech
Ingotify
ESFAM
ФБТИК
open co-working
Zoya BG

медийни партньори

Logo lider.bg
NGO portal