fbpx
Share

Какво се случва, когато на едно място се съберат психолог, специалист „Електронен бизнес“ и инфлуенсър? Ражда се нещо различно и ценно!

Такъв е случаят на Ивелина, Радостина и Нели – три дами, събрали се заедно, за да създадат пространство за родители и деца. Водени от желанието си да помагат, да споделят и да са полезни, Ива, Ради и Нели създават „Емоциозавър“. Мисията на тяхното пространство в гр. Русе е да оказват подкрепа на родители и деца, с цел развитие на емоционалната им интелигентност и стимулиране на пълноценната комуникация между тях.

🤝 Последвайте Емоциозавър във Facebook 🤝

Емоциозавър е проект, който започна своето развитие по време на StartupBooster, предприемаческата програма на Startup Factory сезон 2023 г., в която участва една от основателките Радостина Христова. Прочетете още в интервюто:

Емо-какво?

„Емоцио-завър“ – накратко от емоционален динозавър. Представете си един голям Т-рекс, с блага усмивка, който до преди малко е бил готов да изяде малкото си динозавърче , но се е сетил да поеме десет дълбоки глътки въздух и след това да му подаде точно онази синя тениска.

Емоциозавър

Кой опитомява тези динозаври?

За родителите – динозаври или за децата – динозаври питате? Ха-ха!

Всъщност няма значение – и в двата случая отговорът е „родителя“.

Родителите сме натоварени с тежката задача да укротяваме както своите, така и детските бурни емоции. Понякога това се случва с лекота. Друг път обаче са ни нужни повече ресурси.

Каква е вашата роля в този процес?

Ние сме тук, за да разкодираме скритите послания в детското поведение и да помогнем на родителите да погледнат отвъд очевидното. Нашата мисия е да подкрепим всяка майка и всеки баща в личното му израстване, да поведем децата през вълнуващия свят на чувствата и да срещнем малки и големи на сцената на ефективната комуникация.

Програмата на „Емоциозавър“ е уникална по това, че ние работим както с родителите, така и с децата.

Как ще се случи това израстване?

Програмата на „Емоциозавър“ е уникална по това, че ние работим както с родителите, така и с децата. Родителите ще посещават клуб „Аз и Моето дете“, в който ще обсъждаме най-честите препятствия, пред които се изправят родителите. Ще си помагаме в разрешаването на ежедневни трудни ситуации. Ще се гмурнем в дълбокото, където са скрити детските страхове и детските лъжи, ще се научим да поставяме граници и да въвеждаме правила. Ще се учим да разбираме, подкрепяме и обичаме както малкото дете, така и себе си!

Ами децата?

„Клуб Дино“ е вълнуващ. В него през игри, движение, книжки и забавление, децата ще се запознават с емоциите; ще се учат да ги разпознават, да ги назовават, приемат и опитомяват. Ще се учат да разбират емоциите на другите и да реагират адекватно в различни ситуации.

Кога и къде се провеждат тези занимания? Кой може да се включи?

Искаме „Емоциозавър“ да е безпасно простанство за родители и деца. Да е място, на което всеки е спокоен да сподели своите неволи и притеснения. 

Първата група за родители и деца на възраст между 5 и 7 години ще стартира на 16 март.

След нейното начало няма да приемаме нови попълнения и ще започнем и завършим групата в един и същ състав.

Заниманията ни ще се провеждат веднъж седмично. Родителите, заедно със своите деца ще ни посещават всяка събота и ще прекарваме заедно по 90 минути. Децата и родителите ще бъдат в две отделни помещения, които са непосредствено едно до друго. По средата на програмата сме планирали съвместна работилница. На нея ще общуваме и творим.

Тази работилница е нашия подарък към всяко семейство, доверило се на „Емоциозавър“.

➤ Научете още: Емоционалната интелигентност – ключов фактор за успех в бизнеса и живота

Вашата програма само за деца на възраст между 5 и 7 години ли е подходяща?

Стартираме с тази възрастова група, но желанието ни е да продължим да се срещаме с родители както на по-малки, така и на по-големи деца.

Знаем, че първите 3 години от живота на детето са океан от трудности за родителите. Знаем, че животът с тийнейджъри е предизвикателство. Затова ще продължим да се развиваме и да подкрепяме родителите в разнообразни програми, които тепърва предстои да обявим.

НАДГРАДИ УМЕНИЯТА СИ с нашите видео курсове

ВИЖ АКТУАЛНИТЕ ОБУЧЕНИЯ ЗА САМОСТОЯТЕНЛО ИЗУЧАВАНЕ

Курс ИИ в изкуството

Подобни статии

Сдружение StartUp Factory

Startup Factory e организация с идеална цел, което работи от 2015 година за развитието на дигиталните и предприемачески умения на младежи и възрастни от Русе и за подобряване на предприемаческата екосистема в България. През 2022 г. организацията създаде платформа с видео обучения, записи от уебинари и много безплатни ресурси в помощ на всеки, който желае да повишава квалификацията си самостоятелно откъдето и когато пожелае.

ИСКАШ ЛИ ДА РАЗБИРАШ ЗА ВЪЗМОЖНОСТИТЕ В ДИГИТАЛНИЯ СВЯТ ПРЕДИ ВСЕКИ ДРУГ?

Запиши се за месечния ни бюлетин и ще научаваш всичко първи: събития, обучения, новини и възможности.